Ny kontrakt med Ballangen Sjøfarm AS

Grovfjord Mek. Verksted skal levere en 14,99×10,4 m servicekatamaran til Ballangen Sjøfarm AS sommeren 2017. Bnr 142 til Ballangen Sjøfarm er lik vårt bnr 128 – Folden, som ble levert til Folden Akva i juni 2016 (se bilde).

Ballangen Sjøfarm har base i Ballangen i nærheten av Narvik, og innehar 2 konsesjoner pluss at de drifter 4 konsesjoner for Cermaq Norway.

Bnr 142 til Ballangen Sjøfarm AS er en stor servicekatamaran med hoveddimensjoner 14,99×10,4m, og blir utstyrt med kraner på 75 og 23 tonnmeter, vinsj på 12 tonn, skiveholder samt 3 capstaner på henholdsvis 5 og 3 tonn.

Båten er bygget med et romslig rorhus med kontor, pentry og sittegruppe. I tillegg et stort dekkshus som inneholder verksted/garderobe, 2 lugarer hver med dusj/toalett og bysse/messe.

Hovedmotorene yter 2x500HK ved 2000 o/min, mens aggregatet er på 40 kVA. For øvrig er båten utstyrt med hydraulisk HT vasker, vask/desinfiseringsanlegg samt diesel transfer system. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Bnr 142 skal leveres medio juni 2017, og blir den første båten vi leverer til Ballangen Sjøfarm AS.