Ny kontrakt med Eidsfjord Sjøfarm AS

Grovfjord Mek. Verksted skal levere en 14,99×10,4 m servicekatamaran til Eidsfjord Sjøfarm AS sommeren 2017. Båten skal ha sin base på Hamneidet i Nord- Troms. 

Bnr 141 til Eidsfjord Sjøfarm AS er en stor servicekatamaran med hoveddimensjoner 14,99×10,4 m, og blir utstyrt med kraner på 65 og 11 tonnmeter, vinsj på 32 tonn samt 3 capstaner på henholdsvis 5 og 3 tonn. Øvrig dekksutrustning er hekkrullenhet med hydrauliske andøvere samt haikjeft og skriveholder på skinne.

Rederiet har i valg av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet. Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pentry og sittegruppe. I tillegg et stort dekkhus som inneholder tørkerom/verksted, toalett/dusj, og en lugar. Under dekk ytterligere en lugar med toalett.

Hovedmotorene yter 2×450 HK ved 1800 0/min, mens aggregatet er på 44 kVA. For øvrig er båten utstyrt med hydrauisk HT vasker samt diesel transfer anlegg. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Bnr 141 skal leveres medio juni 2017, og blir den 5. båten vi leverer til Eidsfjord Sjøfarm AS.