Godt utrustet «vaskebåt» overlevert til Cermaq Norway AS

Bnr 136 – «Breidsund» ble overlevert til Cermaq Norway AS avd. Nordland 28. april 2017. Fartøyet med hoveddimensjoner 14,99×7,2 meter er skreddersydd for vasking av nøter, rognkjeks-skjul og merdringer, men også forberedt for slep og andre serviceoppdrag.

  • Vi gjør mye forebyggende arbeid for å holde lusenivåene lave, og «Breidsund» blir viktig for oss i dette arbeidet, sier Frode Holmvaag, Drift og service leder avd. Nordland i Cermaq Norway. Vi har som målsetting å bruke rognkjeks på alle sjø-lokalitetene våre i Nordland, og da er vi avhengig av godt renhold av nøtene og rognkjeks-skjulene for å få optimale forhold både for rognkjeksen og for laksen. Forebyggende lusearbeid og vasking av nøter er også viktig for å innfri kravene fra ulike sertifiseringsordninger, for eksempel ASC-standarden (Aquaculture Stewardship Council), sier Holmvaag.

Cermaq Norway har i valg av utforming og tekniske løsninger lagt stor vekt på effektiv utførelse av arbeidsoperasjoner samt komfort for mannskapet.  Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pentry og sittegruppe samt egen arbeidsposisjon for kjøring av vaskeanlegg. I tillegg er båten utstyrt med et dekkshus med tørkerom og dusj/WC rom, balansert ventilasjon, satellitt tv, samt 2 lugarer under hoveddekk. Det er lagt stor vekt på optimal nedvasking/desinfiseringsløsning ved forflytting mellom ulike lokaliteter i Cermaq- systemet. Valg av enkelt-skrog design vil gi lave driftskostnader.

Hovedmotoren yter 500HK ved 1800 o/min, propell/rordyse på 1325 mm og 2 aggregater på 2×57 kW. For øvrig er båten utstyrt med tett lasterom, 32 tm kran samt 3 nokker på henholdsvis 5 og 2x 2 tonn, steamer, hydraulisk HT vasker samt diesel transfer anlegg. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Båten er bygget i henhold til den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområdet 4.

Om Cermaq Norway AS

Cermaq Norway AS er en av Norges største matvareprodusenter, med en daglig produksjon på 1,3 millioner porsjoner sunn og bærekraftig laks.  Laksen nytes årlig av mennesker i over 20 land over hele verden. Cermaq Norway har virksomhet langs kysten av Nordland og Finnmark, og har i overkant av 550 ansatte. 

Om Grovfjord Mek. Verksted AS

Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden år 2000 har vi levert godt over 100 båter til oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet.

For mer detaljert informasjon er det bare å ta kontakt.

 

Grovfjord Mek. Verksted AS                                            Cermaq Norway AS

Bård Meek-Hansen                                                            Frode Holmvaag

Daglig leder                                                                          Drift og service leder avd. Nordland

93059831                                                                             990 13 998

bard@gmv.no                                                                     frode.holmvaag@cermaq.com