Kontrakt med Salmar Nord

Den nye oppdrettsbåten, bnr 147, er en oppdrettskatamaran i aluminium med hoveddimensjoner 14×7,6m. Den blir utstyrt med 1 stk Palfinger PK32080 marine kran på 30,5 tonnmeter, 2 capstaner på 3 tonn, samt hydraulisk HT vasker.

Båten skal bygges med et romslig rorhus med 1 førerstol, pantry og sofagruppe. Båten får et stort dekkshus som inneholder verksted, garderobe/tørkerom samt WC.

Hovedmotorene skal yte 2x380HK ved 2100 o/min, mens aggregatet på 29,3 kVA. I tillegg monteres det en trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Båten blir bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4 og skal leveres sommeren 2018.

Om Salmar Nord AS

Salmar Nord AS er et heleid datterselskap av SalMar ASA, og drifter 32 konsesjoner i Nord-Norge. SalMar er en av verdens største og mest effektive produsenter av oppdrettslaks, og eier 100 konsesjoner for marin produksjon av atlantisk laks i Norge. Selskapet har en betydelig foredelingsaktivitet, som er samlokalisert med selskapets hovedkontor på Frøya i Sør-Trøndelag.