Nyheter


Grovfjord Mek. Verksted begjærer oppbud


5. juli 2023


I dag leverte vi inn en begjæring om oppbud til tingretten. Årsaken til dette er en kraftig kostnadsøkning på materialer og komponenter etter pandemien, svak norsk krone og store forsinkelser pga mange endringer som man ikke har fått kunde til å betale. Vi har lenge prøvd å få fremforhandlet en avtale med vår største kunde som gav GMV mer betalt for å ferdigstille fartøyene, men måtte denne uken erkjenne at man ikke kom i mål.

Det er dessverre mange som blir berørt av dette, både ansatte som ikke får lønn og leverandører som taper penger. Heldigvis har de ansatte en sikkerhet gjennom Statens lønnsgarantifond, og de vil ikke tape noe på dette. Men vi har flere delvis eide datterselskaper som risikerer å gå konkurs.

Grovfjord Industrier som eier eiendommer og bygninger er ikke berørt, og vi satser friskt med etablering av GMV 2.0 og vil ta med flest mulig av de ansatte over i det nye selskapet.

GMV har i lengre tid jobbet med mange spennende prosjekter som vi håper å fortsette med. I tillegg vil vi gå tilbake til våre røtter og satse tungt på oppdrettsmarkedet.

Mvh
Bård Meek-Hansen

Kontakt

Astafjordveien 566
9446 Grovfjord

Telefon: 770 89 600
Mobil: 930 59 831
Orgnr.: 988 041 505