Dåp av verdens første el-miljøbåt Pelikan 2


Nyheter


Torsdag 27. august ble Pelikan 2 døpt av gudmor Tora Elgsaas (14) fra Miljøagentene. Dåpen fant sted på Honnørbrygga foran Oslo Rådhus.

Det innovative sammarbeidet mellom oss og Oslo Havn ledet til verdens første el-miljøbåt av sitt slag, og Pelikan 2 er nå Oslofjordens nye attraksjon. Pelikan 2 skal erstatte havnebåten Pelikan som har samlet søppel i rundt 30 år.Oslo Havn har gått fram som et godt eksempel, og har gjort et omfattende arbeid for å bli nullutslippshavn på sikt. Vi i GMV er svært stolte av båten, og vi håper at Oslos innbyggere får glede av båten.554 kw batterier sørger for at båten er i full arbeidsmodis i 8-12 timer, og batteriene lades opp igjen på to timer.
Foran så har den en opptakskurv med en kapasitet på 350 kg, som effektivt plukker søppel fra sjøen. Den har to kraner; en dekkskran med en gripefunksjon på den ene siden, og en kran som løfter tyngre gjenstander på den andre siden.

Miljøbåten er 12 meter lang og 7,5 meter bred, og har en toppfart på nesten 10 knop.Den har to elektriske fremdriftsmotorer og fire elektriske sidepropeller som sørger for fremdriften. Videre så er den utstyrt med topp moderne navigasjonsinstrumenter, som forsynes med strøm fra solcellepaneler.Båten kan styres av en person, og de fleste funksjonene kan styres fra førerposisjonen. Den har ni kameraer som sørger for god overvåkning.Den er utstyrt med dynamisk posisjonering, for at mannskapet enkelt skal kunne utføre vanskelige operasjoner som krever presis manøvrering.

Vi i GMV takker for et godt samarbeid med Oslo Havn, dette er et resultat av felles utvikling!

Kontakt

Astafjordveien 566
9446 Grovfjord

Telefon: 770 89 600
Mobil: 930 59 831
Orgnr.: 988 041 505