Nyheter


Energizer: Fremtidens generasjon offshorevind katamaran


4. februar 2022


Bnr 160. Energizer har nå ankommet Gøteborg, og skal snart ta ferden videre til England.

Fartøyet «Energizer» til Northern Offshore Services (NOS). Energizer er en 39 meter lang hybrid Crew Transfer Vessel (CTV) og er en del av den nye E-klassen som er fremtidens generasjon offshorevind katamaran.

Fartøyet har en «bollard push» på opptil 30 tonn under dokking- noe som er av det høyeste på markedet idag.

Vi har hatt miljø og grønn energi i fokus under arbeidet, og fartøyet er derfor utstyr med batterier som kan lades fra land. Dette gir lavere drivstofforbruk, og reduserte utslipp av CO2. Fartøyet er også forberedt for lading batteriene direkte fra vindparken, og kan dermed bruke ren fornybar energi direkte fra produksjon til forbruker. 

Med støtte fra batteriene så kan Energizer operere i ren elektrisk modus på lav hastighet, og ha null utslipp når den opererer i vindparken.

Dekkshuset er bygget med 6 lugarer med tilhørende bad/WC og kontorpult, en stor bysse med tilhørende proviantrom, en romslig messe og passasjersalong med 24 stoler. Rorhuset er romslig og er utstyrt med manøverposisjon med to styrestoler, stor sofagruppe, et lite pentry og kontorplass. Videre på rorhusdekket finner vi to lugarer til kapteinen og offiseren med bad/WC og kontorpult.

NOS er kontinuerlig opptatt av innovasjon og forbedringer, og er overbevist om at deres kunder i vindfarmindustrien vil etterstrebe mer miljøvennlige løsninger. 

Fremtiden er grønn og E-klassen er deres første skritt mot en helelektifisert CTV-flåte. 

Energizer er fartøy nummer 14 vi bygger til NOS, og er utviklet i nært samarbeid med dem.  

Kontakt

Astafjordveien 566
9446 Grovfjord

Telefon: 770 89 600
Mobil: 930 59 831
Orgnr.: 988 041 505